یکی از تصمیمات مهمی که برای سرمایهگذاری در بازارهای مالی گرفته میشود، انتخاب یک مدیر حساب پم است. زمانی که در حساب پم سپرده گذاری میکنید، میتوانید مدیریت سرمایه خودتان را به یک فرد متخصص و کاربلدی بسپارید.
انتخاب صحیح یک مدیر حساب میتواند شما را به سودآوری رسانده و ریسک سرمایهگذاریتان را تا حد زیادی کمتر کند. شما برای انتخاب مدیر پم، باید به طور دقیق عملکردهای مدیر پم را بررسی کنید. در ادامه میخواهیم به طور دقیقتر معیارهای لازم برای انتخاب یک مدیر حسابی خوب را بررسی کنیم.
تاریخچه عملکرد و نتایج
بررسی تاریخچه عملکرد مدیران حساب اهمیت زیادی دارد و نتایجی که از این بررسی به دست میآورید، میتواند به شما کمک کند که مدیر مناسبی را انتخاب نمایید.
مدت زمان فعالیت
مدت زمان فعالیت مدیر حساب پم در واقع همان دوره سرمایهگذاری نامیده میشود. این دوره مدت زمانی است که مدیر حساب در حساب پم عملیات تجاری خود را انجام میدهد. در پایان این دوره بین سرمایهگذاران و مدیر، میزان سود و زیان محاسبه شده و تقسیم میشود.
سابقه فعالیت مدیر حساب پم یکی از مهمترین عواملی است که به شما در انتخاب یک مدیر مناسب برای سرمایهگذاری کمک میکند. هر چقدر یک مدیر سابقه بیشتری داشته باشد، در واقع تجربه و شناخت او از بازار بیشتر است و میتواند به بهتر شدن عملکرد حساب پم هم کمک زیادی کند.
دقت داشته باشید که داشتن سابقه طولانی در واقع به این معنا نیست که حتماً موفقیت در آینده را تضمین میکند. شما باید به عوامل دیگری چون میزان ریسک پذیری، استراتژی معاملاتی مدیر و غیره هم توجه کنید.
سودآوری گذشته
برای آنکه سودآوری گذشته یک مدیر حساب پم را برآورد کنید، به طریق زیر میتوانید عمل نمایید. به سراغ پلتفرم پم کارگزاری که در آن حساب پم راه اندازی کردهاید، بروید.
به بخش حسابهای پم رفته و لیستی از حسابهای پم مختلف را مشاهده کنید. سپس حساب پم مد نظر خود را انتخاب کنید. به تاریخچه حساب بروید و تا بتوانید تاریخچه معاملات و سودآوری را مشاهده کنید.
زمانی که میخواهید سودآوری حساب پم را انتخاب کنید را تعیین نمایید. حال میتوانید در ارتباط با میزان سود، میزان ضرر و بازدهی، اطلاعات مختلفی به دست آورید.
مدیر حساب شما باید عملکرد شفافی داشته باشد و هر اقدامی که انجام میدهند در ارتباط با آن اطلاعات لازم در اختیار شما قرار دهد
نوسانات
ممکن است در فعالیت مدیر حساب پم، شما نوساناتی را مشاهده کنید. این نوسانات به دلایل مختلفی ایجاد میشود که برای هر سرمایهگذار درک آن اهمیت زیادی دارد. به برخی از این نوسانات میخواهیم اشاره کنیم.
نوسانات کلی بازار
بازارهای مالی در حالت کلی نوسانات زیادی دارند و این نوسانات میتوانند در عملکرد هر مدیر حساب تاثیر داشته باشد.
تغییرات در قوانین و مقررات
زمانی که در قوانین و مقررات مالی تغییراتی به وجود میآید، میتواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم تاثیر زیادی در استراتژی معاملاتی مدیر حساب پم داشته باشد.
رویدادهای اقتصادی و سیاسی
همیشه رویدادهای مهم سیاسی و اقتصادی مثل جنگ، انتخابات یا بحرانهای مالی باعث میشود که در فعالیت مدیران پم و یا خود بازارها، نوسانات شدیدی به وجود بیاید.
مقایسه با شاخصهای بازار
شما باید عملکرد مدیر حساب را با شاخصهای مختلف بازار مقایسه کنید. اگر عملکردی که داشته به طور مداوم بهتر از شاخص بازار باشد، یعنی میتواند در کسب بازدهی بهتر، عملکرد مناسبی داشته باشد.
استراتژی معاملاتی
هر مدیر حساب یک سری استراتژیهای معاملاتی به کار میگیرد که باید از استراتژیهای معاملاتی به کار گرفته شده آگاهی داشته باشید.
شفافیت در استراتژی
یک مدیر حساب خوب معمولاً استراتژیهای معاملاتی خودش را به طور قابل فهم و شفاف توضیح میدهد. این کار به شما کمک میکند که از نحوه مدیریت سرمایه خودتان درک بهتری داشته باشید.
تنوع در استراتژی
استراتژیهایی که متنوع باشند، همیشه ریسک پورتفوی شما را کمتر میکنند.
استراتژیها باید با اهداف شما همسو باشند. اگر به دنبال آن هستید که با تحمل ریسک بیشتر به سودهای بالاتری برسید، ممکن است که استراتژیهای پرریسکی را هم انتخاب کنید.
اهمیت بررسی استراتژی معاملاتی مدیر حساب PAMM
وقتی بخواهید برای سرمایهگذاری یک مدیر حساب پم مناسب انتخاب کنید، تصمیم بسیار مهمی است. برای این منظور باید سرمایهگذاران به دقت استراتژی معاملاتی مدیران حساب را بررسی کنند تا بتوانند در ارتباط با آن تصمیمهای آگاهانهای بگیرند. درک استراتژی معاملاتی مدیران همیشه به سرمایهگذاران کمک میکند تا بتوانند بهتر تصمیم بگیرند.
ریسک و بازده مورد انتظار خود را ارزیابی کنند
استراتژی معاملاتی که مدیر به کار میگیرد، سطح ریسک و بازده متفاوتی دارد. اگر ریسک مدیر را بررسی میکنید، میتوانید تشخیص دهید که آیا این استراتژی با تحمل ریسک و اهداف سرمایهگذاری شما همخوانی دارد یا نه.
با نحوه مدیریت سرمایه توسط مدیر آشنا شوند
استراتژیهای معاملاتی نشان میدهد که چگونه مدیر میتواند تصمیمات معاملاتی بگیرد و در تصمیمات معاملاتی خود از چه ابزارهایی استفاده کرده و چه مدیریت ریسکی داشته است. این اطلاعات به سرمایهگذاران کمک میکند تا از نحوه عملکرد مدیر درک بهتری به دست آورند.
عملکرد مدیر را در گذشته بررسی کنند
بررسی سابقه معاملاتی مدیر و عملکردهایی که در زمان گذشته انجام داده، میتواند نشان دهد که آیا استراتژیهای معاملاتی که داشته موفق بوده یا خیر. شما باید توجه داشته باشید که عملکرد گذشته هیچ تضمینی برای عملکرد آینده ندارد.

مدیریت ریسک
داشتن مدیریت ریسک در تمامی سرمایهگذاریها لازم است تا مانع از دست رفتن سرمایه شما شود.
حداکثر کاهش سرمایه
این شاخص نشان میدهد که در بدترین شرایط بازار تا چه اندازه ممکن است میزان سرمایه شما کمتر شود.
اهمیت بررسی حداکثر کاهش سرمایه
بررسی MDD به سرمایهگذاران کمک میکند تا در حساب پم بتوانند ریسک سرمایهگذاری خودشان را ارزیابی کنند. هر چقدر MDD مقدار کمتری داشته باشد، در واقع ریسک سرمایهگذاری هم کمتر است.
سرمایهگذارانی که به دنبال حسابهای پم با مقدار MDD پایین هستند، نشان میدهد که مدیر حساب توانسته در مدیریت ریسک با موفقیت عمل کند.
نحوه محاسبه حداکثر کاهش سرمایه
برای محاسبه MDD، ابتدا باید بالاترین نقطه (Peak) و پایینترین نقطه (Trough) در نمودار تغییرات سرمایه را پیدا کنیم. سپس، اختلاف بین این دو نقطه را به عنوان MDD در نظر میگیریم. به عبارت دیگر:
MDD = (Peak – Trough) / Peak * 100
استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک
مدیر حساب باید برای مدیریت ریسک از ابزارهای خاصی مثل حد ضرر، حد سود و استاپ لاس استفاده کند.
تجربه در مدیریت بحران
بررسی عملکرد مدیر حساب در دورههایی که بازار دچار بحران شده است، میتواند به شما کمک کند تا از توانایی مدیر در هنگام بحرانهای بازار اطلاعات داشته باشید.
تعیین میزان ریسک قابل قبول
اولین قدم برای داشتن مدیریت ریسک این است که میزان ریسکی که میتوانید قبول کنید را تعیین نمایید. وقتی که میزان ریسک قابل قبول مشخص شود، در واقع مدیر میتواند بر اساس آن استراتژی مناسب و سازگاری انتخاب کند.
ایجاد یک استراتژی مدیریت ریسک
استراتژی مدیریت ریسک باید شامل موارد زیر باشد:
- ابتدا مدیر باید اندازه هر موقعیتی که میخواهد باز کند را تعیین نماید. این کار به او کمک میکند تا میزان ضرر احتمالی در هر معامله را محدود نماید.
- در موقعیتی که انتخاب کرده دستور توقف ضرر را تعیین کند تا هنگام رسیدن به سطح خاصی به طور خودکار معامله بسته شود. این کار باعث میشود که میزان ضرر احتمالی در معاملات محدود شود.
- همیشه از تنوع سرمایهگذاری در داراییهای مختلف استفاده میکند تا با این کار ریسک کلی پورتفوی را کاهش دهد.
- باید بتواند به طور منظم بر بازار نظارت دقیق داشته باشد و در صورت لزوم استراتژی مدیریت ریسک را تعدیل کند.
- زمانی که استراتژی مدیریت ریسک ایجاد شد، مدیر باید به طور مداوم آن را اجرا کند و در اجرای آن نظم و انضباط زیادی داشته باشد.
- باید به طور منظم با سرمایهگذاران خود در ارتباط با استراتژی مدیریت ریسک و تغییرات آن ارتباط برقرار کند.
شناسایی و پیشبینی بحران
مدیر حساب باید از ابزارهای مختلف استفاده کند تا به وسیله آن بازارهای مالی را تحلیل کرده و عوامل ریسکها را شناسایی کند. عوامل ریسک میتواند تغییر نرخ بهره، نوسانات شدید در قیمت و رویدادهای اقتصادی و سیاسی باشد.
مدیر حساب باید بتواند سناریوهای مختلف بحران را پیشبینی کند و سپس تاثیری که آنها بر حساب پم دارند را مورد ارزیابی قرار دهد.
تدوین استراتژی مدیریت بحران
حساب پم با توجه به میزان ریسک پذیری خود و سطح سرمایهگذاران، یک سطح تحمل ریسکی را مشخص میکند. این سطح نشان میدهد که تا چه میزان میتوان زیان را قبول کرد. سپس بر اساس آن، نقاط قوت یا همان استاپلاس برای معاملات خود تعیین میکند.
این نکات نشان میدهد که هنگام رسیدن معامله به زیان مشخص، معاملات به طور خودکار بسته میشود. حال مدیر باید سرمایه خودش را بین داراییهای مختلف تقسیم کند تا در صورتی که در یک دارایی بحران بروز کرد، بتواند زیان کلی را کاهش دهد.
اجرای استراتژی در زمان بحران
در زمان بحران مدیر باید موقعیتهای پرریسک را کاهش داده و به سمت موقعیتهای امن حرکت کند. برای این کار میتواند از ابزارهایی مثل قراردادهای آتی و یا آپشن به عنوان پوشش ریسک استفاده کند.
در زمان بحران، مدیر و سرمایهگذاران باید به طور منظم با هم در ارتباط باشند. سرمایه گذار باید از وضعیت حساب و استراتژیهای به کار گرفته شده آگاه شود.
ارزیابی و بهبود مستمر
بعد از پایان یافتن بحران، مدیر باید عملکردی که در مدیریت بحران داشته را بررسی کرده و بر اساس آن نقاط ضعف و قوت خودش را شناسایی کند.
با توجه به تجربیات و نقاط ضعف و قوت مدیر، باید برای مدیریت بحران خود یک استراتژی خوبی بهبود دهد تا بتواند در بحرانهای آینده عملکرد بهتری داشته باشد.
شفافیت و ارتباط
- مدیر حساب باید به طور منظم گزارشی از عملکرد خود را به شما ارائه دهد تا متوجه فعالیتهای او شوید.
- مدیر حساب موظف است به هرگونه سوالات شما به طور کامل و شفافی پاسخ دهد تا هیچگونه ابهام و جای سوالی برای شما وجود نداشته باشد.
- شما باید به اطلاعات حساب خود به صورت آنلاین دسترسی داشته باشید و به طور مداوم آنها را چک کنید.
ویژگی | توضیحات |
تجربه و تخصص | قبلاً در بازارهای مالی کار کرده و دانش زیادی دارد. |
دانش PAMM | سیستم PAMM را به خوبی میشناسد. |
استراتژی معاملاتی | برنامه مشخصی برای معامله دارد. |
شفافیت | همه چیز را به سرمایهگذاران میگوید. |
صبر و انضباط | عجله نمیکند و به برنامهاش پایبند است. |
ارتباط خوب | خوب حرف میزند و به سوالها جواب میدهد. |
اخلاق حرفهای | صادق و درستکار است. |
مدیریت ریسک | از پول سرمایهگذاران خوب محافظت میکند. |
روانشناسی بازار | رفتارهای سرمایهگذاران را میشناسد. |
انعطافپذیری | با تغییر شرایط، برنامهاش را تغییر میدهد. |
چگونه یک مدیر حساب پم مناسب انتخاب کنیم؟
- قبل از انتخاب هر مدیر پم، تحقیقات کاملی انجام دهید.
- بعد از انتخاب چند مدیر مناسب، آنها را با هم مقایسه کنید.
- نظر سرمایه گذاران دیگر را در رابطه با مدیر انتخابی جویا شوید.
- هر مدیر پم یک سری استراتژیهایی دارد که شما باید از آن استراتژیها اطلاع داشته باشید تا بتوانید مدیر مناسبی برای حساب خود پیدا کنید.
نکات مهم
- بهتر است کارمزدهای مدیر حساب را با سایر مدیران مقایسه کنید. همچنین از نحوه محاسبه کارمزدها هم آگاه شوید.
- توصیه میکنیم نظرات سایر سرمایهگذاران در ارتباط با مدیر حساب را بررسی کنید. این نظرات میتوانند به شما کمک کنند تا در معاملات خود تصمیمهای بهتری بگیرید.
- بررسی اعتبار بروکر برای هر نوع سرمایهگذاری اهمیت دارد. بروکری که قصد فعالیت در حساب آن را دارید، باید از مجوز و اعتبار لازم برخوردار باشد.
- برای اینکه ریسک سرمایهگذاری خود را کمتر کنید، توصیه میکنیم که در چندین حساب پم و با استراتژیهای مختلف اقدام به سرمایهگذاری نمایید.
- قبل از تصمیم گیری بهتر است که تحقیقات کامل و جامع را انجام دهید و با سایر سرمایهگذاران در این زمینه مشورت کنید.
- در صورت نیاز شما میتوانید از مشاوران و کارشناسان خبرهای که در این زمینه فعالیت دارند مشاورههای لازم را دریافت کنید.
نتیجه گیری
شما اگر بتوانید یک مدیر حساب مناسب برای معاملات خود انتخاب کنید، به طور قطع هم به سودهای خوبی خواهید رسید. قبل از انتخاب یک مدیر حساب باید در این زمینه تحقیقات لازم را انجام دهید و با کارشناسان مالی که در این زمینه فعالیت دارند مشورت کنید.
سوالات متداول
مهمترین معیار برای انتخاب مدیر حساب PAMM چیست؟
سابقه عملکرد
چه چیزی نشاندهنده مدیریت ریسک خوب یک مدیر حساب PAMM است؟
نسبت سود به زیان بالا.
چرا شفافیت در اطلاعات مدیر حساب مهم است؟
اعتمادسازی و تصمیمگیری بهتر.
چه عواملی می تواند باعث نوسانات در عملکرد مدیر حساب پم شود؟
تغییرات در قوانین و مقررات، نوسانات کلی بازار، رویدادهای سیاسی و اقتصادی
مدیر حساب پم برای مدیریت ریسک از چه ابزارهایی استفاده می کند؟
استاپ لاس، حد ضرر و حد سود