حساب پم به عنوان ابزار محبوبی است که در بازارهای مالی مثل فارکس به سرمایهگذاران امکانات خوبی ارائه میدهد تا در معاملات به طور غیر فعال مشارکت داشته باشند.
معاملهگران در حساب پم یک مدیر حرفهای معاملات انتخاب میکنند که روند اجرای معاملات را بر عهده دارد. در این صورت سود و زیانی که از معاملات به دست میآید، به صورت درصدی بین سرمایهگذاران توزیع میشود.
با این حال حسابهای پم مثل سایر روشهای سرمایهگذاری دیگر، با یک سری ریسکهایی همراه هستند. مدیریت ریسک در این نوع حساب اهمیت خیلی زیادی دارد که باید به طور کامل رعایت شود.
مزایای داشتن مدیریت ریسک | توضیحات |
کاهش ضرر و زیان | محدود کردن خسارات ناشی از رویدادهای غیرمنتظره |
افزایش سودآوری | شناسایی فرصتهای جدید و کاهش هزینهها |
بهبود تصمیمگیری | اتخاذ تصمیمات آگاهانهتر بر اساس ارزیابی ریسک |
افزایش اعتماد سرمایهگذاران | نشان دادن یک رویکرد حرفهای و مسئولانه |
کاهش نوسانات | ایجاد ثبات بیشتر در عملکرد کسبوکار |
آمادگی برای بحران | برنامهریزی برای مقابله با شرایط اضطراری |
بهبود وجهه برند | ایجاد تصویری مثبت از کسبوکار در اذهان عمومی |
تطبیقپذیری بیشتر | توانایی بهتر برای پاسخگویی به تغییرات بازار |
مدیریت ریسک چیست؟
مدیریت ریسک روشی است که شما میتوانید هرگونه ریسکهای احتمالی که در بازار وجود دارد را شناسایی کرده، ارزیابی و کنترل کنید. هدف اصلی مدیریت ریسک آن است که اثرات منفی ریسکها را کاهش بدهید تا بتوانید میزان موفقیت و رسیدن به اهداف خود را بالاتر ببرید.
مراحل مدیریت ریسک
ابتدا باید تمامی ریسکهای احتمالی که روی داراییتان تاثیر میگذارند را بررسی کنید. سپس برای مقابله با ریسکها اقدامات لازم را انجام دهید، در واقع از ابزارهای مدیریت ریسک استفاده کنید. در مرحله آخر باید به طور مداوم روی دارایی خود نظارت و کنترل داشته باشید تا اگر تغییراتی صورت گرفت، بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید.
چرا مدیریت ریسک در حسابهای PAMM مهم است؟
مدیریت ریسک در حسابهای پم اهمیت زیادی دارد. حال میخواهیم اهمیت این حسابها را بررسی کنیم.
کاهش زیانهای احتمالی
در حسابهای پم مثل هر روش سرمایهگذاری دیگری احتمال ضرر و زیان در بازارهای مالی وجود دارد. داشتن مدیریت ریسک به سرمایهگذاران کمک میکند تا زیانهای احتمالی معاملات را کاهش دهند و بدین طریق مانع از دست رفتن کل سرمایه خود شوند.
حفظ سرمایه
با استفاده از استراتژیهای مناسبی که در ارتباط با مدیریت ریسک دارید، میتوانید سرمایه خودتان را حفظ کنید. به همین خاطر برای فرصتهای سرمایهگذاری که در آینده در پیش روی شما قرار دارد، میتوانید آماده شوید.
افزایش اعتماد
مدیریت ریسک موثر میتواند اعتماد سرمایهگذاران به مدیر حساب و خود سیستم پم را بیشتر کند.
کاهش نوسانات
با مدیریت ریسک صحیح میتوان میزان نوسانات پورتفوی سرمایهگذاری را کمتر کرد و در نتیجه به بازدهیهای پایدارتری رسید.
استراتژیهای مدیریت ریسک در حسابهای PAMM

انتخاب مدیر حساب
یکی از مهمترین عواملی که در ارتباط با مدیریت ریسک باید در نظر داشته باشید، انتخاب یک مدیر حساب با تجربه است که موفقیت خوبی در معاملات داشته باشد. سابقه عملکرد مدیر، استراتژیهای معاملاتی و میزان ریسکی که قبول میکند را باید بررسی کنید. در نظر گرفتن تمامی این عوامل اهمیت زیادی دارد.
نکات کلیدی
تعیین نیازهای خود
ابتدا باید شما نوع هدف خودتان را مشخص کنید. در واقع باید معلوم کنید که اهداف کوتاه مدت دارید و یا به دنبال اهداف بلند مدت هستید. تصمیم بگیرید که میخواهید در چه نوع دارایی می خواهید فعالیت داشته باشید. روی استراتژی معاملاتی خودتان تمرکز کنید و به سراغ مدیری بروید که با استراتژی شما تناسب بیشتری داشته باشد.
تحقیق و بررسی
قبل از انتخاب مدیر حساب برای خود، حتماً در ارتباط با پیشینه و سابقه عملکرد او تحقیقات لازم را انجام دهید. با بررسی عملکرد گذشته و بررسی نظرات کاربرانی که با مدیر حساب کار کردهاند، میتوانید با اطمینان بیشتری فعالیت کنید.
مصاحبه و ارزیابی
در صورت لزوم میتوانید با مدیر حساب ارتباط برقرار کنید تا عملکرد او را بسنجید. اگر هرگونه سوالی داشتید، میتوانید آن را مطرح کنید. شما باید میزان تخصص، تجربه و کارمزدهایی که از معاملات دریافت میکنند را بررسی کرده و آنها را مورد ارزیابی قرار دهید.
تنوعسازی
سرمایهگذار میتواند با سرمایهگذاری کردن در چندین حساب، استراتژیهای مختلفی داشته و ریسک معاملات را کمتر کند. در واقع شما اگر در یک حساب عملکرد ضعیفی داشته باشید، میتوانید در حسابهای دیگر با سودی که به دست میآورید، این ضرر را جبران کنید.
نکات کلیدی در تنوعسازی حساب پم
- شما باید مدیرانی را انتخاب کنید که در شرایط مختلف بازار عملکردهای متفاوتی دارند. در واقع توصیه میشود که مدیران با استراتژی کوتاه مدت و مدیرانی با استراتژی بلند مدت را با هم ترکیب کنید.
- با توجه به سطح ریسک هر مدیر، سرمایه خودتان را به آنها اختصاص دهید.
- مدیرانی که ریسک بالاتری دارند، معمولاً بازدهی بیشتری نیز خواهند داشت، اما در نظر بگیرید که امکان از دست دادن سرمایه در آنها هم زیاد است.
- در بازارهای مالی سعی کنید حتماً سابقه عملکرد مدیران مثل میزان سود و زیانشان را بررسی کنید.
- سرمایه بین مدیران باید طوری باشد که ریسک کلی سرمایهگذاری آنها در سطح قابل قبولی قرار بگیرد.
- در انتخاب بروکر به اعتبار، سابقه و مجوزهای قانونی آن توجه لازم را داشته باشید.
تعیین حد ضرر
تعیین حد ضرر برای همه معاملهگران لازم است و جزو مهمترین ابزارهای مدیریت ریسک به حساب میآید. حد ضرر قیمتی است که در صورت رسیدن معامله به محدوده تعیین شده، باعث بسته شدن خودکار معاملات شده و از زیان یافتن معاملات جلوگیری کند.
تعیین حد ضرر بر اساس درصد سرمایه
شما از کل سرمایه خود باید یک درصد ثابت را به عنوان حد ضرر تعیین کنید. به عنوان مثال اگر ۱۰۰۰ دلار سرمایهگذاری کردهاید، شما باید برای خود ۵ درصد حد ضرر یا همان ۵۰ دلار را تعیین کنید.
درصد حد ضرر خودتان را بر اساس میزان ریسک پذیری باید تنظیم کنید. سرمایهگذارانی که محافظهکار هستند، معمولاً به سراغ درصدهای کمتر اما سرمایهگذاران پرخطر به سراغ درصدهای بیشتر میروند.
تعیین حد ضرر بر اساس عملکرد مدیر حساب
بهتر است عملکرد گذشته مدیر حساب را به خوبی بررسی کنید و بر اساس این بررسی میانگین حداکثر ضرر آنها را تعیین کنید، سپس حد ضرر خودتان را کمی بیشتر از این میانگین در نظر بگیرید.
شما باید به طور منظم عملکرد مدیر حساب را تحت نظارت خودتان قرار دهید و در صورت لزوم برای آن حد ضرر تنظیم کنید.
استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک
اعلانهای هشدار برای زمانی تنظیم میشود که حسابهای پم به سطح ضرر خاصی برسد. اگر پلتفرم معاملاتی شما امکان تنظیم حد ضرر خودکار دارد، باید آن را برای موقعیت خودتان تنظیم کنید تا هنگام رسیدن به سطح ضرر مشخص، بتوانید از آن استفاده کنید.
مدیریت حجم معاملات
مدیریت حجم به این معناست که سرمایهگذاران به طور مداوم میزان پولی که در هر معامله به خطر میاندازند را به طور دقیق کنترل کنند.
تعیین حجم معاملات بر اساس ریسک
یکی از مهمترین جنبههای مدیریت حجم معاملات، توجه کردن به میزان ریسک قابل قبول آنها است. مدیر حساب باید بتواند حد ضرر مناسبی را تعیین کرده و حجم معاملات را بر اساس آن محاسبه کند.
در این صورت میتواند از دارایی خود و سرمایهگذاران محافظت نماید. دارایی خودتان را بین معاملات مختلف تقسیم کنید تا بتوانید ریسک کلی را کاهش دهید.
استفاده از نسبت ریسک به ریوارد مناسب
قبل از اینکه وارد هر معامله شوید، مدیر حساب باید با دقت و با سرعت تحلیل کند تا بتواند نقاط ورود به بازار و خروج مناسب از آن را تعیین نماید.
نسبت ریسک به ریوارد نشان میدهد که در هنگام موفق شدن در معامله شما چه مقدار سود به دست آوردید و این در مقایسه با میزان ضرر احتمالی کسب شده خواهد بود.
اگر بتوانید معاملاتی با نسبت ریسک به ریوارد مناسب انتخاب کنید، احتمالاً شما میتوانید در بلند مدت سودآوری خودتان را افزایش دهید.
توجه به حجم معاملات در شرایط مختلف بازار
زمانی که بازار در شرایط نوسانی قرار میگیرد، مدیر حساب باید حجم معاملات خودش را کاهش دهد تا بدین صورت از ضررهای سنگین بتواند جلوگیری کند.
وقتی بازار روندهای صعودی قوی دارد، میتواند حجم معاملات را بیشتر کند، اما همواره باید به مدیریت ریسک هم توجه داشته باشید.
شفافیت و گزارشدهی
مدیر حساب باید به طور منظم و شفاف گزارشهایی ارائه دهد و سرمایهگذاران هم باید در جریان عملکرد حساب قرار بگیرند. برای حداکثر حجم معاملات یک سری محدودیتهایی تعیین میشود و میزان ریسک قابل قبول میتواند همیشه اعتماد سرمایهگذاران را به خود جلب کند.
استفاده از ابزارهای مدیریت حجم معاملات
بسیاری از نرمافزارهای معاملاتی به عنوان ابزارهایی هستند که میتوان از آنها برای مدیریت حجم معاملات و همچنین تعیین کردن حد ضرر استفاده کرد. میتوانید از رباتهای معاملهگر هم استفاده کنید که بر اساس استراتژیهای مشخص این رباتها عمل میکنند و میتوانند به مدیریت حجم معاملات کمک کنند.
نظارت مستمر
سرمایهگذاران باید به طور مرتب عملکردی که در حساب پم وجود دارد را زیر نظر داشته باشند و در صورت لزوم بتوانند تغییراتی که لازم است را انجام دهند.
وقتی معامله گری برای حساب پم انتخاب می کنید، به سابقه مدیریت ریسک او هم توجه کنید.
مشکلات ناشی از عدم مدیریت ریسک در حسابهای PAMM
شما اگر در معاملات خود مدیریت ریسک نداشته باشید، قطعا دچار ضرر خواهید شد. مهمترین مشکلی که در صورت نداشتن مدیریت ریسک با آن مواجه هستید، عدم حفظ سرمایه تان است و ممکن است کل سرمایه شما نابود شود. در حساب های پم، نداشتن مدیریت ریسک باعث بروز یک سری مشکلات بین سرمایه گذار و معامله گر می شود.
نکات مهم در مورد مدیریت ریسک در حسابهای PAMM
- قبل از آنکه بخواهید در حساب پم سرمایهگذاری کنید، باید در مورد آن تحقیقات لازم را انجام داده و اطلاعات مورد نظر را کسب کنید.
- سرمایهگذاری در بازارهای مالی به صبر و حوصله نیاز دارد، پس نباید انتظار داشته باشید که سریعاً به سود برسید و هیچ ریسکی را هم تحمل نکنید.
- در صورت نیاز میتوانید از مشاوران متخصص نیز کمک بگیرید. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا بهترین تصمیمات را در این زمینه بگیرید.
نتیجه گیری
مدیریت ریسک فرآیند مداومی است که به توجه و دقت مستمری نیاز دارد. سرمایهگذاران باید از ریسکهایی که در بازارهای مالی وجود دارد آگاهی کاملی به دست آورند و در این زمینه استراتژیهای مناسبی را در پیش بگیرند. در این صورت است که میتوانند به اهداف مالی خودشان دسترسی داشته باشند.
سوالات متداول
حساب PAMM چیست؟
ابزاری برای سرمایهگذاری مشترک با معاملهگران حرفهای.
چرا مدیریت ریسک در حسابهای PAMM مهم است؟
برای جلوگیری از ضررهای سنگین و کسب بازدهی پایدار.
چه عواملی باعث ضرر در حسابهای PAMM میشود؟
عدم مدیریت ریسک، انتخاب معاملهگر نامناسب.