یکشنبه, دسامبر 15, 2024
خانهآموزش هااز ایده تا عرضه اولیه سهام

از ایده تا عرضه اولیه سهام

سرمایه‌گذاری در شرکت‌های آینده‌دار از همان مراحل اولیه، مدت‌هاست که در انحصار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و سرمایه‌های بزرگ بوده است. با این حال، زمان تغییر کرده و امروز، سرمایه‌گذاران خصوصی با سرمایه اندک نیز می‌توانند وارد عمل شوند.

این مقاله به بررسی دنیای سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر و دوره‌های مختلف تامین مالی استارتاپ‌ها می‌پردازد، و اینکه چگونه افراد می‌توانند در شرکت‌های Pre-IPO با استفاده از پلتفرم‌هایی مانند Metatrader سرمایه‌گذاری کنند. ما این روند را گام به گام شرح می‌دهیم تا راهنمای ساده و جامعی برای کسانی که به دنبال سرمایه‌گذاری در این فرصت سرمایه‌گذاری هیجان انگیز هستند، ارائه دهیم.

بیشتر بخوانید: مقایسه حساب پم و کپی تریدینگ

درک سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر

سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر روشی نسبتاً ناآشنا برای سرمایه‌گذاران خصوصی روزمره است. از لحاظ تاریخی، دسترسی به سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها و شرکت‌های خصوصی بزرگ محدود به سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و سرمایه‌های عظیم بود. با این حال، چشم انداز تکامل یافته و درها را برای مشارکت سرمایه‌گذاران کوچک باز شده است.

مراحل دورهای تأمین مالی

شرکت‌ها در مراحل اولیه خود اغلب به دورهای تامین مالی برای تامین سرمایه مورد نیاز برای رشد، متکی هستند. این دورها در افزایش ارزش شرکت بسیار مهم هستند و در نهایت منجر به IPO (عرضه عمومی‌اولیه) می‌شوند. دورهای اصلی تامین مالی عبارتند از:

  1. Pre-seed: سرمایه‌گذاری در مرحله ایده.
  2. بذر یا Seed: سرمایه‌گذاری در مرحله راه‌اندازی.
  3. دور A: رشد و پوسته پوسته شدن محصول آماده.
  4. دور B: رشد و گسترش یک شرکت موفق.
  5. دور C، D، E و غیره: دورهای بعدی که با حروف متوالی مشخص می‌شوند.

قدرت دورهای تأمین مالی

دورهای تامین مالی به عنوان نقاط عطف کلیدی در توسعه یک شرکت عمل می‌کنند. آن‌ها به سرمایه‌گذاران جدید اجازه ورود می‌دهند، که باعث افزایش سرمایه شرکت می‌شود. این مثال را در نظر بگیرید: Glovo، یک سرویس محبوب تحویل غذا، ۴۵۰ میلیون دلار در آخرین دور تأمین مالی (F) جذب و ارزش بازار خود را دو برابر کرد.

داستان‌های موفقیت

برای درک پتانسیل سرمایه‌گذاری در مراحل اولیه، بیایید چند داستان موفقیت را بررسی کنیم. برای مثال Airbnb را در نظر بگیرید. سهام آن از دور A به دور D بیش از ۵ هزار درصد افزایش یافت. با شروع از ۰/۰۲ دلار به ازای هر سهم در دور A، آن‌ها به ۴۰/۷۱ دلار به ازای هر سهم در دور C رسیدند و ارزش سهام به ۱۰۵ دلار در دور D افزایش یافت.

مراحل اصلی عرضه اولیه سهام (IPO)

مراحلتوضیحات
تولد ایده و شکل‌گیری کسب‌وکارخلق ایده، تشکیل تیم، تدوین مدل کسب‌وکار
توسعه محصول یا خدمات ساخت محصول، تست بازار، محافظت از مالکیت فکری
جذب سرمایه اولیهجذب سرمایه از سرمایه‌گذاران فرشته، خطرپذیر و…
رشد و توسعه کسب‌وکارافزایش درآمد، گسترش بازار، برندسازی
آماده‌سازی برای عرضه اولیه انتخاب مشاور مالی، تهیه گزارشات مالی، رعایت قوانین
عرضه اولیه سهامتعیین قیمت سهام، بازاریابی سهام

خطرات سرمایه‌گذاری در مراحل اولیه

در حالی که سرمایه‌گذاری‌های اولیه سودهای قابل‌توجهی را به‌همراه دارند؛ اما با ریسک‌های ذاتی هم همراه هستند. بخش قابل توجهی از استارتاپ‌ها به چنین نتایج باورنکردنی نمی‌رسند و بسیاری از آن‌ها فقط در چند ماه اول، قدرت فعالیت خود را افزایش می‌دهند. از این رو، تنوع بخشیدن به سرمایه‌گذاری‌های خود و در نظر گرفتن شرکت‌های معتبرتر ضروری است.

pre-ipo

برای کسانی که می‌خواهند ریسک را با حفظ بازدهی کاهش دهند، شرکت‌های Pre-IPO گزینه جذابی هستند. این‌ها پروژه‌های بزرگی محسوب می‌شوند که پیش از این قابلیت خود را از طریق چندین دور مالی نشان داده‌اند و در حال آماده شدن برای عرضه عمومی‌ هستند. سرمایه‌گذاری در Pre-IPO در مقایسه با استارتاپ‌های اولیه نسبتاً امن‌تر است و پتانسیل سود قابل توجهی وجود دارد.

بهتر است در هنگام عرضه اولیه سهامی، آن را در پرتفوی خود داشته باشید.

فرصت‌های قابل توجه قبل از IPO

چندین شرکت برجسته Pre-IPO برای سرمایه‌گذاری در دسترس هستند. نام‌هایی مانند SpaceX، Revolut، Clubhouse، THRASIO، Klarna، و بسیاری دیگر جای خود را در چشم‌انداز سرمایه‌گذاری گذاشته‌اند. این شرکت‌ها فرصت‌هایی را برای سرمایه‌گذاران کوچک ارائه می‌دهند تا سبدهای خود را متنوع کنند و در رشد خود مشارکت کنند.

سرمایه‌گذاری در شرکت‌های Pre-IPO دیگر به سرمایه‌گذاران بزرگ محدود نیست. امروزه حتی افراد با سرمایه محدود هم می‌توانند به لطف پلتفرم‌هایی مانند Metatrader در سرمایه‌گذاری‌های Pre-IPO شرکت کنند. در اینجا یک راهنمای گام به گام ساده برای سرمایه‌گذاری می‌خوانید:

  • شرکت مورد نظر را از لیست دارایی انتخاب کنید.
  • تب Pre-IPO را باز کنید.
  • به منوی ثبت سفارش دسترسی پیدا کنید و خرید انجام دهید.
  • پیشرفت شرکت را زیر نظر داشته باشید و منتظر یک دور سرمایه‌گذاری موفق باشید.
  • زمانی که شرکت به نقطه عطف خود برسد، موقعیت شما به طور خودکار با سود بسته می‌شود.

سرمایه‌گذاری در شرکت‌های قبل از عرضه اولیه یک فرصت سرمایه‌گذاری میان مدت با پتانسیل بازده بالا را ارائه می‌دهد. با افزودن یک شرکت Pre-IPO به سبد سرمایه‌گذاری خود، می‌توانید ریسک‌های خود را متنوع کرده و از رشد قیمت سهام شرکت‌های خصوصی سرمایه‌گذاری کنید.

pre-ipo

چالش های اصلی در عرضه اولیه

  • در بسیاری از صنایع برای رسیدن به موفقیت رقابت‌های شدیدی وجود دارد.
  • دلیل اینکه شرایط بازار به طور مداوم در حال تغییر است، در نحوه موفقیت عرضه اولیه‌ام تاثیر دارد.
  • کسب مجوز لازم برای عرضه اولیه و شروع فعالیت ممکن است که زمانبر باشد.

جمع‌بندی

در چشم‌انداز سرمایه‌گذاری پویای امروزی، سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر و فرصت‌های پیش از عرضه اولیه عمومی‌ برای سرمایه‌گذاران خرد هم در دسترس قرار گرفته‌اند. با درک دورهای مختلف تامین مالی و نحوه سرمایه‌گذاری در شرکت‌های پیش از عرضه اولیه سهام با استفاده از پلتفرم‌هایی مانند Metatrader، افراد می‌توانند ضمن مدیریت موثر ریسک‌ها، پتانسیل بازدهی قابل توجه را برای خود امکان‌پذیر کنند.

به یاد داشته باشید که اگرچه سرمایه‌گذاری‌های اولیه می‌توانند نوسان داشته باشند، اما فرصت‌هایی را برای رشد قابل توجه نیز ارائه می‌کنند. بنابراین، اگر به دنبال Airbnb یا SpaceX بعدی هستید، با اطمینان و پشتکار وارد دنیای سرمایه‌گذاری‌های قبل از عرضه اولیه عمومی‌ شوید.

البته همانطور که می‌دانید، امکان سرمایه‌گذاری در این بازارها به خاطر تحریم تا کنون برای ایرانیان فراهم نبوده است اما به تازگی شرکت بین‌المللی میراس این امکان را برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده است. این کارگزاری، برای اولین بار در ایران دسترسی به IPO و Pre-IPO شرکت‌های بزرگ خارجی در بازارهای بورس جهانی را فراهم کرده است.

سوالات متداول

عرضه اولیه سهام چیست؟

اولین عرضه عمومی سهام یک شرکت.

هدف اصلی از عرضه اولیه چیست؟

جذب سرمایه برای رشد شرکت

چه کسانی در عرضه اولیه سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

عموم مردم، سرمایه‌گذاران حرفه‌ای

مقالات مرتبط

دیدگاه خود را اضافه کنید

نظر خود را بنویسید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

مقالات ما